JEVICKÁ, L. Příprava geopolymerních pojiv na bázi elektrárenských popílků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Šoukal, František

Studentka Lucie Jevická projevila při vypracování bakalářské práce schopnost samostatné realizace experimentů. Získané výsledky samostatně zpracovala a po potřebných konzultacích následně vyhodnotila. Studentka přistupovala k práci odpovědně. Literární rešerži, experimentálním pracem a zpracování a vyhodnocení výsledků věnovala značné úsilí. Předložená práce studentky Lucie Jevické splňuje požadavky kladené na bakalářskou práci a celkově ji hodnotím známkou A. Práci doporučuji k obhajobě před odbornou komisí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Opravil, Tomáš

Bakalářská práce s zabývá studiem v poslední době stále více diskutovaných geopolymerních pojiv na bázi sekundárních surovin z metalurgického průmyslu a energetiky. Studentka Lucie Jevická provedla řadu zajímavých laboratorních testů, jež se dotýkaly výše zníněné problematiky. Bakalářská práce po stránce množství rešeršních informací a empiricky zjištěných dat plně dostačují. V textu jsou obsaženy drobné chyby, ty však jsou dány nepozorností při psaní a nijak nenarušují obsahový rámec a sdělení statí. U některých obrázků je nedostatečný popis co obrázek vystihuje, např. u Rtg. práškové difrakce chybí legenda k difraktogramu. Celkově bakalářskou práci hodnotím známkou A a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 18164