FISCHEROVÁ, L. Studium biodegradace syrovátky termofilními bakteriemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Babák, Libor

V laboratoři přistupovala studentka k experimentální činnosti aktivně a samostatně. Literární rešerše i zpracování výsledků je na dobré úrovni, cíl práce byl splněn. Negativně lze hodnotit pouze černobílý tisk znesnadňující orientaci v některých grafech. Celkově však diplomová práce splňuje požadavky FCH kladené na závěrečné práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

Práce studentky Lenky Fischerové byla zaměřena na studium biodegradačních procesů syrovátky pomocí směsné termofilní aerobní bakteriální kultury rodů Bacillus a Thermus při různých kultivačních podmínkách. Předložená práce splňuje požadavky zadání, její jednotlivé kapitoly na sebe plynule a logicky navazují. Po stránce obsahové je práce na velmi dobré úrovni, pro vyvození závěrů bylo provedeno velké množství experimentů. Po stránce formální zde nacházím množství chyb a překlepů, eventuelně nepřesných formulací( např. str 12 ....sladivost trochu vyšší než má laktóza). Úroveň zpracovaných grafů velmi výrazně snižuje jejich černobílá forma, která vede k jejich špatné přehlednosti. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji velmi dobře(B)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 289