VÉVODA, A. Porovnání moderních 3D CAD programů. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Dosedla, Michal

Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření uceleného přehledu současných, nejčastěji používaných, 3D CAD programů. Výstupem této práce by mělo být porovnání těchto programů podle jejich základních parametrů a následné doporučení jednotlivých programů pro určitá strojní odvětví. V první kapitole student stručně popsal současný stav komplexně řešených nástrojů, které souží k řízení životního cyklu produktu. Druhá kapitola je věnována podrobnému popisu historie CAD programů. Je zde chronologicky rozepsán postupný výdoj těchto programů a počítačové techniky, která se vyvíjela spolu se softwarem. Třetí kapitola je stěžejní částí této práce. Obsahuje podrobný popis v současné době nejpoužívanějších CAD programů ale i speciálních CAD programů a v neposlední řadě také Freeware CAD programů. V poslední kapitole jsou detailně popsána všeobecná pravidla pro správnou volbu CAD programů a také praktický příklad výběru CAD programu pro konstrukci výhybek kolejových vozidel. Celá bakalářská práce, je zpracována na vysoké grafické a obrazové úrovni a je možné se o ni v budoucnu opřít při dalším výzkumu v oblasti metodiky výběru 3D CAD programů v konstrukční praxi. Při řešení úkolu student vhodně využil svých dosavadních znalostí a poznatků ze studia. Velmi dobře se také zorientoval v literatuře, která se této problematice věnuje. Grafická úprava práce dokazuje dobré znalosti studenta v oblasti textových editorů. Po obsahové stránce bakalářská práce splnila všechny body zadání. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Michalíček, Michal

Práce je velmi zdařilá, jak po odborné stránce, tak i formálně a graficky. Odborná hodnota práce splňuje požadovaný cíl. Obsahem splňuje všechny body a rozsah práce je dostatečný. Jen mi tu chybí zmínka o softwaru Autocad, který je velice rozšířen. Obrázky a tabulky jsou správně popsány a mají pěknou grafickou úroveň. Práce je zpracovaná svědomitě a celkově hodnotím výborně – A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 17059