POSPÍŠIL, P. Binokulární vidění a výroba anaglyfů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Petr

Student v práci prostudoval, navrhl a realizoval dvě aparatury na snímání statické scény pomocí dvojice fotoaparátů pro následnou výrobu stereoskopického obrazu - anaglyfu. Práce obsahuje i současný přehled a porovnání stereoskopických zobrazovacích metod. Kladně hodnotím přípravu a i zpracování ankety mezi studenty k subjektivnímu hodnocení prostorového vjemu. Pro lepší posouzení ve skupině pozorovatelů jsme opomenuli použít i optického klamu a výroby "nekvalitního" anaglyfu z jednoho obrazu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Šanda, Jaroslav

Zpracovatel se držel striktně pokynů pro vypracování a nevynechal žádný z bodů zadání. Znalosti a prameny použité v popisné části práce odkazoval Bc. Pospíšil korektním způsobem a jeho vlastní tvůrčí činnost je evidentní v druhé části práce. Použitá dotazníková metoda provázaná s promítáním konkrétních a účelově vytvořených podkladů i vlastní zpracování programu pro tvorbu anaglyfu dokazují osobní invenci autora a jeho zájem o téma. Výsledky v závěru jsou původní a jsou prezentovány přehledně a srozumitelně. Formální stránka práce je na velice vysoké úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 27904