HRTÁŇ, M. Určení parametrů synchronního stroje dle měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hájek, Vítězslav

Student při řešení zadaného téma postupoval vcelku iniciativně a samostatně v rámci doporučení vedoucího práce. Plnil požadavky vyplývající ze zadání bakalářské práce, konzultoval s průmyslovým podnikem průběh prací atd. Pokud jde o vlastní spolupráci studenta s vedoucím, mohu ji hodnotit jako dobrou. Domnívám se, že bakalářská práce je zpracována odpovědně, a že může tvořit dobrý základ pro další pokračování prací . Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Vaněk, Jaromír

Předložená práce obsahuje čtyři body zadání. Jejich zpracování student rozdělil do šesti kapitol, které by měly znázorňovat splnění jednotlivých bodů zadání. Po úvodní kapitole následuje kapitola obsahující popis zkoušek podle norem a na ni pak navazuje kapitola popisující metody zkoušek, což je pravděpodobně čerpáno z normy dle literatury 7. Čtvrtá kapitola obsahuje postupy při vyhodnocování jednotlivých prvků zkoušek. V řadě případů jsou pouze odkazy ve vztazích uvedené v této nebo v předchozí kapitole. Vlastní výpočet parametrů stroje z naměřených hodnot obsahuje kapitola pátá. Zde by měl být bližší odkaz na příslušnou přílohu. Celkově je zadaný úkol splněn. Z předložené práce je patrné, že podklady k její části práce byly čerpány z měření na konkrétním stroji v některém závodě, což se mohlo projevit v bližší specifikaci výsledků. K práci nemám vážnějších připomínek, práce je přehledně uspořádána a její grafická úprava je na velmi dobré úrovni. Při uvádění použité literatury by toto mělo být uváděno přesněji.

Navrhovaná známka
C
Body
76

Otázky

eVSKP id 18190