MATOUŠEK, J. Modelování dýchací soustavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Jiřík, Radovan

Student prostudoval teorii modelování dýchacích cest a problematiku umělé plicní ventilace. Vytvořil program pro simulaci různých režimů umělé plicní ventilace a pro demonstraci vlivu parametrů dýchacích cest na dýchání pacienta. Student se práci věnoval aktivně a poměrně samostatně. Zadání práce bylo splněno na slušné úrovni a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 13/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Roleček, Jiří

Práce se zabývá modelováním dýchací soustavy. Popsané modely jsou založeny na třech přístupech. Výsledky práce jsou srozumitelně formulovány a správně interpretovány. Výsledný strukturovaný model pro použití ve výuce by měl obsahovat označení jednotlivých fází dýchání (nádech / výdech) spolu s popisem vlivu parametrů na průběhy. Taktéž by pro výuku byla vhodná možnost volby předdefinovaných parametrů, jak jsou uvedeny v kapitole 7. Dopad nemocí na parametry dýchací soustavy. Po formální stránce je práce v podstatě srozumitelně psána, avšak výhrady se týkají rovnic, které nejsou číslovány. Dále jsou zřídka uváděny odkazy na použitou literaturu, není tedy zřejmé, které údaje autor považuje za vlastní myšlenku. V seznamu literuatury jsou nesprávně citovány elektronické zdroje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Formální zpracování práce C 7/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Navrhovaná známka
B
Body
86

Otázky

eVSKP id 15322