BILAN, M. Simulace silniční infrastruktury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Honzík, Petr

Student Bc. Martin Bilan vypracoval diplomovou práci na téma Simulace silniční infrastruktury. Původně zadání vycházelo ze spolupráce s firmou Škoda Auto, a.s. Vývoj ekonomiky v posledním roce však vedl k přerušení této spolupráce a tím došlo k narušení původně plánované implementace výsledků studentových modelů v simulátoru, který měl být vytvořen na řešitelském pracovišti. Student dobře a samostatně ustál změny zadání během řešení své diplomové práce a ve finále naprogramoval vlastní jednoduché simulační rozhraní prezentující jeho vlastní výsledky. Uvedená fakta dokládají inženýrské schopnosti studenta, navrhuji klasifikaci 100 bodů / A / výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury A 10/10
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Hynčica, Ondřej

Zadáním práce je realizace matematického modelu dopravních uzlů. Implementace má obsahovat mikroskopický i makroskopický přístup. Předložená práce toto zadání splňuje realizací dvou rozdílných simulátorů. Zajímavým výsledkem práce je postup dopočítání dopavních toků z částečných znalostí pravděpodobnosti odbočení a toků. Navržené simulátory jsou poměrně jednoduché, každý zaměřený na jinou část úkolu. Práce je zpracována podrobně a kvalitně, i po formální stránce. Předložená práce svědčí o inženýrských schopnostech diplomanta, doporučuji k obhajobě s hodnocením velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 17/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 21501