SEMOTAM, Z. Analýza vlivu procesu ochlazování na kvalitu proteického gelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jegla, Zdeněk

Jako vedoucí diplomové práce konstatuji, že student pracoval na diplomové práci samostatně. Při řešení práce se opíral o výsledky dosažené na studijní zahraniční stáži. Požadavky zadání splnil. Časová zaneprázdněnost studenta i omezení ze strany zahraniční společnosti, pro níž byla měření prováděna, však neumožnily, aby student dosažené výsledky v práci důkladněji objasnil a jejich dopad blíže popsal. Horší kvalita a čitelnost některých podkladů a výsledků, uvedených zejména v příloze práce, navíc snižují grafickou úroveň práce, která je jinak na velmi dobré úrovni. Na druhou stranu oceňuji nasazení a úsilí s jakým diplomant problematiku řešil, což mu umožnilo získat řadu specializovaných odborných i praktických znalostí v řešené oblasti. Celkově hodnotím diplomovou práci "velmi dobře / B" a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kohoutek, Josef

Diplomant na zahraniční stáži pracoval na problematice zadané a řešené výzkumně vývojovým oddělením renomované potravinářské francouzské firmy. Diplomant se musel seznámit s pracovními metodami tohoto pracoviště, jeho experimentálním a softwarovým vybavením. Z předložených závěrů plyne, že výsledky, kterých dosáhl jsou přínosem, a že tedy i zadání diplomové práce splnil. Prokázal, že dovede aplikovat dosavadní studijní znalosti při řešení konkrétní praktické úlohy. Je škoda, že některé technologické postupy nemohly být, zřejmě kvůli utajení, v předložené práci podrobněji rozvedeny. Při obhajobě bych požadoval bližší rozvedení termínu "tepelná vodivost potraviny" a jaký má rozměr tato veličina podle rovnice (18) na straně 31.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 20028