MÉSZÁROS, G. Návrh bioplynové stanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Pospíšil, Jiří

Student zpracoval práci zcela samostatně. Rozsah a postupy řešení jsou ovlivněny jistou časovou tísní, do které se student při zpracovávání práce dostal. Práce splňuje požadavky kladené na diplomovou práci.

Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Joch, Lukáš

Diplomová práce se zabývá návrhem bioplynové stanice. V první části se autor pokouší seznámit čitatele s procesem anaerobní fermentace a technologií bioplynových stanic. Bohužel je tato část poněkud těžkopádně napsaná a místy nesrozumitelná. To je způsobeno jak množstvím slovenských slov, tak čerpáním z několika zdrojů s odlišnými pojmy. Další část pak pojednává o projekčním návrhu a technickoekonomickém posouzení. Tato část již působí ucelenějším dojemem, avšak i zde se autor dopustil drobných chyb. V odstavci 4.4.2 u výpočtu prostupu tepla válcovou stěnou fermentoru došlo k opomenutí prostupu tepla v prostoru nad substrátem o výšce 0,5 m, kde se nachází bioplyn. Z práce je patrné, že se autor při odevzdávání potýkal s časovou tísní, čemuž odpovídá i formát a úprava práce. Přesto se jedná o kompaktní práci, která splňuje požadavky zadání. Doporučuji proto diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací E
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 37552