HOLIŠ, M. Redukce obrazového šumu s využitím vlnkové transformace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Malý, Jan

K řešení práce přistupoval student aktivně a samostatně. Výsledná aplikace je přehledná, chybí ale nastavení prahových hodnot. Také část, zabývající se testováním na reálných obrazech nespecifikuje hodnoty prahu a nijak nehovoří o kombinacích více různých druhů šumu. Po formální stránce vytýkám sporadické citování literatury a drobné typografické nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce C 14/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Přinosil, Jiří

Bakalářská práce je napsaná přehledně s logickou návazností jednotlivých kapitol. V teoretické části je popsán princip vzniku šumu v obraze a možné způsoby jeho potlačení, přičemž v této části chybí jakákoliv zmínka o Wienerově filtraci. V praktické části pak bylo realizováno grafické uživatelské rozhraní s možností generování tří typů šumu v cílovém obraze a jeho následného potlačení pomocí tří typů waveletů. Dále je v práci uvedena analýza závislosti úspěšnosti potlačení šumu na typu odstraňovaného šumu pro různé typy waveletů. V práci celkově postrádám zmínku o způsobu nastavování prahů pro jednotlivé waveletové koeficienty a rovněž následnou analýzu jejich vlivu na celkovou úspěšnost potlačení šumu. Po formální stránce se nevyskytuje větší množství překlepů či gramatických chyb, grafická úprava je rovněž odpovídající, avšak odkazy na použitou literatury jsou velmi sporadické.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce B 8/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Splnění požadavků zadání A 18/20
Navrhovaná známka
B
Body
81

Otázky

eVSKP id 21567