GERŠL, M. IZS - legislativa, složení, MTZ, možností zásahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Mika, Otakar Jiří

Bakalářská práce studenta pana Miroslava Geršla o problematice Integrovaného záchranného systému byla velmi dobře splněna podle požadavků zadání práce. Literatura byla v bakalářské práci dobře využita a správně citována, byly využity pouze domácí informační zdroje a prameny. Poznatky z literatury byly správně zpracovány a systematicky využity pro popis současného stavu v dané oblasti. Výsledky práce byly velmi dobře a kvalitně zpracovány a vyústily do jejich diskuze a správné interpretace. Závěry práce jsou správné a jejich formulace je jasná a správná. Student se zúčastňoval konzultací s vedoucím bakalářské práce nepravidelně. Celkový přístup k řešení úkolů byl však velmi dobrý. V bakalářské práci se vyskytly některé chyby a nedostatky. Jsou to drobné překlepy (např. str. 22, 47, 50) nebo občasné gramatické chyby (např na str. 17 a 47). Další závažnější chybou je nesoulad statistických údajů tabulky č. 2 (str. 25) s textem na str. 26 pro rok 2003 a na str. 27 pro rok 2004. Obrázek č. 2 (str. 29) Schéma strukltury IZS města Brna obsahuje zastaralé údaje (SPT TELECOM) a řada použitých zkratek není vysvětlena: DPMB, ČD, HZZS ÚN Brno, ČHMÚ, AČR, MHK. Za chybu považuji i to, že zatímco technické vybavení jednotek HZS je stručně uvedeno (str. 31), technické a odborné vybavení ZZS ani Policie ČR není uvedeno vůbec. Za chybu považuji i skutečnoist, že práce uvádí totožné úkoly pro Policii ČR (str. 32) a Městkou policii (str. 35) - totožnost je zřejmá v 7 bodech. Celkově hodnotím předloženou bakalářskou práci známkou B, velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce C
Celkový přístup k řešení úkolů B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Rosická, Zdena

Bakalářská práce pana Miroslava Geršla IZS - LEGISLATIVA, SLOŽENÍ, MTZ, MOŽNOSTI ZÁSAHU si stanovila jako cíl vyhodnotit současný stav ochrany a bezpečnosti společnosti se zaměřením na Integrovaný záchranný systém na území města Brna. Nosnou část práce tvoří 4 kapitoly (3-6) a závěr, 4 tabulky, 2 obrázky a seznam použité literatury. Uváděná literatura není zcela správně citována podle současně platné normy a v anglicky psaném abstraktu a klíčových slovech se objevují chyby. Některé položky v seznamu literatury jsou neúplné a není možné je vůbec dohledat. V celé práci se objevují překlepy (včetně nadpisu), některé zkratky použité v textu nejsou v seznamu zkratek uvedeny ani na jiném místě vysvětleny. Mnohé údaje používají zdroje z let 2006, třebaže jsou dostupná fakta z roku 2008. Jednotlivé kapitoly (3,5,6) jsou chronologicky správně uspořádány, logicky přehledně členěny. Kapitola 4 vyznívá spíše jako přehled mimořádných událostí, nikoliv rozbor jejich příčin, jak je uvedeno v názvu. Kapitola 5 v některých částech neodděluje jasně řešení situace v rámci Jihomoravského kraje a území města Brna, kromě toho uvádí velké množství zkratek, které nepřispívají k celkové srozumitelnosti a přehlednosti kapitoly. Přes uvedené nepřesnosti a chyby má bakalářská práce dobrou úroveň a celkově ji hodnotím B. PhDr. Zdena Rosická, CSc. V Brně, 17.června 2009

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Logické členění práce A
Závěry práce a jejich formulace B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Kvalita zpracování výsledků B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 19596