VRCHOTOVÁ, J. Organické materiály pro fotovoltaickou přeměnu sluneční energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Weiter, Martin

Jana Honová nadstandardním způsobem splnila všechny požadavky specifikované v zadání diplomové práce a prokázala vysokou schopnost samostatné práce odborného charakteru. Při řešení diplomové práce postupovala studentka samostatně a to jak při experimentální části práce tak i při následném zpracování a vyhodnocení výsledků. Přínosné a cenné je zejména charakterizace a porovnání velkého množství vzorků, které dovoluje posoudit jejich vhodnost pro fotovoltaické aplikace. Dosažené výsledky tak jsou výborným základem pro další experimenty a případnou komerční aplikaci studovaných materiálů v organických optoelektronických systémech.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Využití poznatků z literatury B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vala, Martin

Teoretická část práce je zaměřena na popis současného stavu na poli využití fotovoltaické přeměny sluneční energie na energii elektrickou. Experimentální část se zabývá základní optickou charakterizací nově syntetizovaných materiálů s potenciálním využitím jako aktivních látek pro tyto solární články. Práce je přehledně členěna a celkově působí nadstandardním dojmem. Je patrné, že autorka aktivně využívala různých informačních zdrojů (37 citací) a získané poznatky přehledně samostatně zpracovala. V experimentální části je měřena řada vzorků a získané výsledky jsou i srovnávány s modelovým výpočtem. Práce je dobrým základem k budoucímu studiu těchto typů látek pro využití v tak aktuální problematice jakou solární články představují. Neshledal jsem žádné podstatné faktické ani formální nedostatky. Práci navrhuji k obhajobě s celkovým hodnocením "výborně" (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 16425