ŠKUTKOVÁ, H. Akustický generátor pro buzení evokovaných potenciálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Chmelař, Milan

Slečna Helena Škutková splnila zadání. Funkčnost celého zařízení prakticky odzkoušela na funkčním vzorku, který postavila. V průběhu řešení diplomní práce byla aktivní a na konzultace chodila vždy s konkrétními dotazy. Celý návrh generátoru pro buzení evokovaných potenciálů měla hotov s velkým předstihem před stanoveným termínem odevzdání diplomní práce. K formálnímu zpracování práce nemám připomínek. Předložená diplomní práce je zpracována opravdu pečlivě. Ze seznamu literatury, který je v práci uveden je zřejmé, že literaturu hojně využívala.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Rampl, Ivan

Splnění požadavků zadání: Zadání bylo splněno a předložená práce odpovídá obecným požadavkům, které jsou na diplomovou práci kladeny. Odborná úroveň práce Teoretický rozbor je přiměřený, stejně tak i popis řešení. Práce má logickou stavbu. U některých obrázků by měl být uveden odkaz odkud byly převzaty (např. Obrázek 2.4 s anglickým popisem). V práci se předpokládá napájení přístroje ze sběrnice USB 5V/500mA. Bohužel zde chybí proudová bilance, zda tento zdroj je schopen všem požadavkům vyhovět. Laboratorní provedení využívalo externí zdroj napájení. Odborná úroveň práce: Teoretický rozbor je přiměřený, stejně tak i popis řešení. Práce má logickou stavbu. U některých obrázků by měl být uveden odkaz odkud byly převzaty (např. Obrázek 2.4 s anglickým popisem). V práci se předpokládá napájení přístroje ze sběrnice USB 5V/500mA. Bohužel zde chybí proudová bilance, zda tento zdroj je schopen všem požadavkům vyhovět. Laboratorní provedení využívalo externí zdroj napájení. Formální zpracování práce Grafická úprava je dobrá, grafy i obrázky jsou úhledné, u některých obrázků však zcela chybí odkud byly převzaty. Práce neobsahuje pravopisné prohřešky proti gramatickým pravidlům. Celkové slovní hodnocení oponenta: Práce představuje dobře odvedené inženýrské dílo a splňuje zadání ve všech bodech. Je napsána v logickém sledu prostudovaných pasáží, doplněna vhodnými ilustracemi i jednoduchými výpočty a jasným technickým jazykem bez gramatických chyb. Autorce lze vytknout pouze četbu ztěžující směs textu, číselných údajů, symbolů veličin, použitých vztahů a jejich opětovné opakování při výpočtech apod. Předložená diplomová práce však přes uvedené výhrady je dobrým dílem a proto ji hodnotím známkou výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 19502