KLÁSEK, P. Segmentace základních částí lidského mozku v MR datech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Malínský, Miloš

Student Pavel Klásek vypracoval bakalářskou práci na téma Segmentace základních částí lidského mozku v MR datech. V práci prostudoval a popsal základní techniky segmentace obrazu, ze kterých dále stanovil dvě metody, které otestoval na reálných datech. V práci uvedl souhr komerčně dostupného softwaru určeného pro segmentaci základních částí mozku. Dále navrhl hodnocení výsledků segmentačních metod a vybrané metody porovnal s komerčním softwarem FreeSurfer. Segmentační metody včetně porovnání byly vyvíjeny v prostředí Matlab. Po formální stránce je práce v pořádku. Student v rámci bakalářské práce frekventovaně konzultoval a přicházel s vlastními nápady. Práci hodnotím jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Jiřík, Radovan

Z práce je patrné, že student dostatečně prostudoval metody segmentace obrazů a jejich aplikaci na klinické MR obrazy mozku. Práce v sobě zahrnuje všechny body požadované v zadání. Student realizoval dvě metody segmentace obrazů a otestoval je na poměrně rozsáhlém obrazovém souboru. Výsledky segmentace pak srovnal podle několika kriterií s výsledky volně dostupného programu FreeSurfer. Práce je po odborné stránce na velmi dobré úrovni. Jednotlivé kapitoly jsou psány srozumitelně a korektně. K práci nemám vážné námitky a hodnotím ji jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 51803