GREGOROVÁ, J. Rozvoj konkurenceschopnosti firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Odborná úroveň navrhované části Kladně hodnotím snahu logicky provázat konkurenční strategii a opatření doporučovaná v kontextu hodnotového řetězce. Přestože se ne vždy podařilo jasně vymezit vazbu mezi aktivitami, výhodami a opatřeními, lze tento postup považovat za správný. Do jisté míry je vetší důraz kladen na vymezení jednotlivých „balíčků“, než na jasné definování hodnotového řetězce. Nevyužita zůstává koncepce základních kompetencí. Přínos a praktické využití návrhu Poměrně propracovaná jsou zejména opatření spojená s různými balíčky. Ostatní oblasti jsou vymezeny spíše obecněji, nicméně mohou být použity jako východisko pro další zpracování. Chybí jasné zhodnocení přínosů v dlouhodobějším kontextu. Jasněji mohly být vymezení také cíle hotelu, které by byly spojeny s navrhovanými opatřeními. Větší důraz měl být kladen na vymezení konkurenceschopnosti, ke které povedou návrhy, zejména pak v kontextu srovnání s konkurencí. Iniciativa a samostatnost při zpracování Studentka v přiměřené míře využívala konzultaci a pracovala samostatně. Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 Citace v teoretické části uvedeny jsou, v některých případech by mohly být uvedeny lepší formou a přesněji. Totéž platí pro část analytickou. Zde je ovšem pozitivem snaha uvádět zdroje prezentovaných údajů. Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň Špatná kvalita některých vkládaných obrázků. Jistá nepřehlednost práce daná rozsahem. Splnění cíle a rozsahu zadání Cíle práce jsou definovány sice stručně, ale jasně. Cíle práce a rozsah zadání jsou splněny. Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) Teoretická část je poměrně obsáhlá a kombinuje různé pohledy. Ne všechny jsou však odpovídajícím způsobem využity v analýze, případně v návrhové části. Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) Metodika zpracování práce je vymezena velmi stručně, nicméně pozitivem je kombinování různých přístupů a různých zdrojů informací. Analýza prezentuje značné množství údajů, přičemž ne vždy je forma prezentace dostatečně přehledná. Propracovanější je v některých ohledech spíše analýza externích faktorů. Kladně hodnotím využití sekundárních zdrojů. U interní analýzy jsou některé přístupy nedotažené – např. hodnotový řetězec. Provedené šetření poskytuje zajímavé informace, je ovšem otázkou nakolik mohou být odpovědi zkreslené. Forma finanční analýzy je vzhledem k přístupu hotelu vyhovující. SWOT analýza je zpracována formou výčtu faktorů, jejich bodového hodnocení a komentářů. Formuluje relevantní závěry a východiska pro návrhy. Celkové hodnocení Práce jako celek má přijatelnou úroveň a doporučuji ji k obhajobě. Přínosnou je s ohledem na množství údajů zejména analytická část. Nicméně i část návrhová může být velmi dobrým podkladem pro řadu opatření. Otázky: V čem spatřujete klíčový zdroj odlišení hotelu dnes a v budoucnu? Jakým způsobem byste hodnotila přínosy a náklady spojené s návrhy v dlouhodobém horizontu? Jak byste vymezila SMART cíle hotelu, které by odpovídaly Vašim návrhům? Nakolik je dle Vašeho názoru provedený průzkum relevantní?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Odborná úroveň navrhované části | D | ||
Přínos a praktické využití návrhu | C | ||
Iniciativa a samostatnost při zpracování | C | ||
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 | B | ||
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň | C | ||
Splnění cíle a rozsahu zadání | C | ||
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) | B | ||
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) | C |
eVSKP id 50357