NESTROJIL, M. Bezolovnatý pájený spoj a modely predikce spolehlivosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Starý, Jiří

Zadání BP s názvem "Bezolovnatý pájený spoj a modely predikce spolehlivosti" bylo splněno. Aktivita studenta během řešení a zpracování práce byla na velmi dobré úrovni. Student se pravidelně účastnil konzultací a diskutoval řešenou problematiku. Byl poměrně samostatný jak v rešeršní části práce, tak i v experimentální části řešení práce. Práce je zpracována přehledně a formálně správně bez větších připomínek. Literatura byla během řešení značné používána a byla citována.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Šandera, Josef

Diplomant měl za úkol se zabývat vlastnostmi, použitím a hlavně spolehlivostí bezolovnatých pájených spojů, zpracovat přehled modelů, které se používají pro vyhodnocení spolehlivosti v závislosti na teplotě. V praktické části měl navrhnout vhodnou testovací desku a změřit elektrický odpor a mechanickou pevnost pájených spojů v závislosti na počtu teplotních cyklů a druhu povrchové úpravy desky. Na základě provedených měření se měl pokusit stanovit spolehlivost spojů. Diplomant z velké části zadání splnil, v závěru pouze naznačuje možnost stanovení spolehlivosti na základě provedených měření. Práce je pečlivě zpracovaná bez podstatných chyb, velice dobře a přehledně je zpracovaná rozsáhlá a komplikovaná problematika používaných modelů pro stanovení spolehlivosti. V práci jsou drobné formální nedostatky: (např. nevhodně graficky zpracovaná literatura, nepřesná terminologie). Vzhledem k uvedeným skutečnostem navrhuji výše uvedené hodnocení. V Brně dne 4.6.2012

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 57349