NOVOTNÝ, L. Kvantitativní hodnocení kvality CT RTG zobrazení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Drastich, Aleš

Posluchač přistoupil k práci na svém diplomním projektu velmi zodpovědně, pravidelně navštěvoval konzultace a úspěšně realizoval mé připomínky v průběhu práce. Výsledkem práce je funkční program, který vyhovuje požadavku zadání na jeho využití v předmětech týkajících se ZS v lékařství.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Malínský, Miloš

V úvodní části práce jsou popsány jednotlivé generace CT RTG zobrazovacích systémů, metody vytváření obrazů z projekcí a detailnější popis metod kvantitativního hodnocení kvality CT RTG zobrazení. V další části je popis vytvořeného programu pro kvantitativní hodnocení kvality CT RTG zobrazení. Program je uživatelsky srozumitelný. Na závěr práce je uveden návrh laboratorní úlohy, ve které si lze vyzkoušet vlivy zvoleného nastavení parametrů akvizice na výsledný obraz. Po formální stránce práce obsahuje drobné chyby (např.: variance šumu - ne variace, číslování vzorců kap. 2.2.5). Rozsah práce je nadprůměrný a svědčí o dobrých inženýrských schopnostech studenta.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

eVSKP id 19497