HECZKO, M. Analýza EKG signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Vítek, Martin

Student přistupoval k řešení diplomové práce svědomitě. Navrhl a realizoval program pro detekci klíčových bodů signálu EKG a otestoval jej na kompletní standardní databázi CSE, čímž splnil zadání diplomové práce. Vzhledem k obtížnosti této problematiky je navržený program velmi kvalitní a přestože nesplnil přísná kritéria pro rozměření databáze CSE, tak se jim blíží. Po obsahové stránce je práce v pořádku, obsahuje všechna nutná bloková schémata, názorné ukázky detekce i číselné vyhodnocení navrženého algoritmu. Po formální stránce je práce také v pořádku, vytkl bych pouze sníženou kvalitu některých obrázků a schémat. Vynikajíci dojem práce také kazí nepříliš výstižný závěr.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Smital, Lukáš

Předložená diplomová práce se zabývá detekcí významných bodů EKG signálu. V teoretické části je stručně rozebrán způsob měření elektrokardiogramů a jejich morfologie. Další část se už věnuje rozboru metod pro detekci charakteristických vln signálu EKG a výběru nejvhodnější. Autor k detekci využívá spojité vlnkové transformace. Výsledky testování jsou interpretovány v poslední kapitole, kde je uvedena senzitivita a směrodatná odchylka detektoru. Jsou zde i podrobně rozebrány možné důvody selhání detektoru v jednotlivých případech, které mnohdy kazí jinak kvalitní detekci. Zadání práce bylo splněno v celém rozsahu i formální stránka je až na menší výhrady kvalitní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

eVSKP id 19483