HRUBÝ, M. Řízení grafického VFD displeje mikroprocesory Atmel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanák, Pavel

Student splnil zadání v celém rozsahu, efektivně si poradil i s neočekávanými obtížemi jako byl jiný formát dat potřebný pro VFD displej, daný jeho odlišnou řídicí strukturou. Na projektu pracoval průběžně a téměř samostatně, aktivně reagoval na moje připomínky či výtky. Řídicí program napsal v assembleru (namísto nějakého vyššího programovacího jazyka), což jsem vzhledem ke složitosti úkolu raději přímo nevyžadoval v zadání, ale chtěl jsem to tak proto, že assebler znám nejlépe a bude pro mě tedy snažší navázat na studentovy výsledky. Vytvořený vzorek je plně funkční a některé jeho parametry (např. rychlé vykreslování bitmap z interní Flash paměti displeje) dokonce předčily má očekávání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Pust, Radim

Student v práci popsal zobrazovací technologii VFD a pro grafický modul Noritake GU256X64E-3900 navrhl obvod řízení s mikroprocesorem Atmel AVR. Dále realizoval funkční vzorek, pro který vytvořil demonstrační program schopný zobrazovat bitmapovou grafiku. Čímž splnil zadání. K převodu bitmapové grafiky používá student opensourcový program určený pro řadiče LCD displejů. Vzhledem k odlišnému způsobu vykreslování u VFD displejů je nutné tyto data konvertovat pro řadič VFD displeje. Pro tento účel student vytvořil program vlastní v jazyce PHP. Ke zdrojovému kódu v assembleru mám drobnou výtku ohledně inicializace portu A, zatímco v práci student popisuje inicializaci portu A po bitech, tak v samotném zdrojovém kódu v příloze je celý port A nastaven jako výstupní, toto nastavení je pak pro pin PA0 změněno. Což má za následek nepochopitelné nastavení pinu PA7 jako výstupního, přičemž tento pin slouží k měření intenzity osvětlení. Po formální stránce lze práci vytknout, že se student vždy neodkazuje v textu na použité obrázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 21628