BEDNÁŘ, F. Moderní bezdrátové technologie - 802.11n [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Skořepa, Michal

Student pracoval samostatně, pravidelně chodil konzultovat dosažené výsledky a i přes vzniklé problémy práce obsahuje hodnotné výsledky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 42/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Molnár, Karol

Student se ve své bakalářské práci věnuje perspektivní bezdrátové síťové technologii 802.11n. Teoretický popis je dostatečně podrobný a přehledný. Kladně hodnotím zaměření studenta především na vylepšení 802.11n oproti stávajícím bezdrátovým technologiím. Je škoda, že se oproti původnímu záměru studentovi nepovedlo zprovoznit simulační model technologie 802.11n, simulace by byly výrazně přínosnější. Výsledky snahy jsou však evidentní z popisu chybových hlášení. Bohužel student ve své práci výslovně neuvádí, které externí knihovny, zmíněné na konci kapitoly 4.1, bylo třeba nastavit explicitně v simulačním prostředí OPENT Modeler? Samotné porovnání klasických bezdrátových síťových technologií v simulačním prostředí představuje rutinní práci, interpretace dosažených výsledků však svědčí o schopnostech studenta dobře se orientovat v dané problematice. Škoda, že student nepřidal simulační scénáře, kde je k přístupovému bodu připojeno více stanic a více typů síťových služeb. Takové uspořádání by umožnilo sledovat i vliv kolize stanic, či vzájemné čekání na uvolnění média, a tak by simulační model více odpovídal reálným podmínkám. Z formálního hlediska je práce na dobré úrovni. Narazil jsem pouze na pár překlepů a drobných nedostatků, jako např. anglické popisky a chybějící vysvětlení příslušných legend u Obr. 3.1 a Obr. 3.9, použití množného čísla v anotaci "V praktické části se pak budeme věnovat…",, atd. Přes uvedené výtky práci považuji za přínosnou a hodnotím známkou B/82.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce B 42/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 21604