POKLUDA, T. Zjišťování vlivu ultrazvuku na vyrovnání po tisku tlustovrstvových past [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Řezníček, Michal

Na realizovaných vzorcích student prověřil vliv působení ultrazvukové energie na schopnost slévání jednotlivých dílků tlustovrstvé pasty nanesených sítem (leveling), které poté tvoří žádaný funkční motiv. Experimentálně stanovil dobu působení ultrazvukové energie, která odpovídá ekvivalentu samovolného levelingu natištěné vrstvy v praxi. Dále se pak zabýval změnou elektrických vlastností natištěných odporových vrstev, které prošli tímto upraveným technologickým postupem. Z výše uvedeného můžu konstatovat, že zadání práce bylo splněno v plném rozsahu. V průběhu celého roku práce byl student aktivní, pravidelně docházel do laboratoře a sám inicioval konzultace, na kterých byly řešeny konkrétní a věcné problémy. Student byl velmi samostatný a sám navrhoval účelné změny v následném postupu prací. Formální zpracování práce je na dobré úrovni, ale kvalitě obrázků v práci a jejich popiskům měla být věnována větší pozornost. Obzvláště pak, když zdrojové fotografie byly ve velkém rozlišení. Práci s literaturou zvládl student velmi dobře, což je také vidět na úvodní rešeršní části jeho práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Buršík, Martin

Splnění požadavků zadání: Zadání bylo splněno v plném rozsahu. Problematika reologických vlastností viskózních materiálů a parametry tištěných motivů v závislosti na aplikaci ultrazvuku byly srozumitelně a dostatečně popsány. Odborná úroveň práce: Práce se svým zaměřením pohybuje v oblasti fyzikálních vlastností viskózních materiálů. Zpracování a úvahy jsou provedeny detailně, text práce nasvědčuje o technické zdatnosti studenta. Interpretace výsledků a jejich diskuze: Student nejdříve časově vymezuje aplikační dobu ultrazvuku a následně pracuje se zjištěnou optimální hodnotou doby. Měření geometrických rozměrů a operace vyžadující grafické vyhodnocení výsledků, by si v práci zasloužily optimalizaci grafického výstupu pro jasnější podporu textové části práce. Závěr práce shrnuje všechny podstatné skutečnosti. Formální zpracování práce Po formální stránce je třeba práci věnovat větší pozornost, konkrétně kvalitě fotografií a jejich popiskům. Jiné nesrovnalosti se v práci neobjevují, její členění je logické.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 40905