VALICOVÁ, M. Mikrobiologie vína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Omelková, Jiřina

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Navrátilová, Jana

Předložená bakalářská práce se zabývá monitorováním mikroflóry během výroby červeného vína. Monitoring byl proveden ve třech vinařstvích s rozdílnými technologickými postupy. Úvod a teoretická část přehledně a srozumitelně shrnuje poznatky o výrobě červeného vína a jeho mikroflóře. Experimentální část zahrnuje kultivaci a izolaci mikroorganismů. Závěrem autorka graficky shrnuje zastoupení mikroorganismů v závislosti na čase se zřetelem na daný technologický postup. Celkově je bakalářská práce dostatečně obsáhlá (54 stran) s bohatým zdrojem citovaných prací. Cíle bakalářské práce byly splněny. Vzhledem k těmto skutečnostem doporučuji bakalářskou práci k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně/A. Připomínky: V seznamu literatury autorka neuvádí u knih čísla ISBN.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 16305