MIČOLA, I. Vývojové trendy převodových ústrojí automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaplan, Zdeněk

Student Ivo Mičola pracoval na své závěrečné bakalářské práci věnované převodovkám motorových vozidel zodpovědně, samostatně a iniciativně. Konzultací využíval velmi sporadicky, na začátku k vyjasnění tématu, později při řešení zásadních otázek. Jeho práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kloss, Ondřej

Student Ivo Mičola předložil závěrečnou bakalářskou práci zaměřenou na vývojové trendy v konstrukci převodovek automobilů. Jeho práce má celkem 71 stran, přílohy neobsahuje. V úvodu provedl poměrně obsáhlé rozdělení převodových ústrojí motorových vozidel a dále se věnoval převodovkám. Provedl jejich rozdělení a popsal princip, konstrukci a funkci ručně řazených stupňových převodovek, převodovek řazených pod zatížením, poloautomatických převodovek a podrobněji se věnoval sekvenčně řazeným sportovním převodovkám. Pečlivě zpracovaná práce je převážně kompilačního charakteru s využitím uvedených literárních zdrojů. Po stránce věcné ani formální neobsahuje závažnější nedostatky. Podrobné zpracování části sekvenčních převodovek tvoří osobní přínos absolventa, který si zaslouží vyšší hodnocení. Absolvent Ivo Mičola splnil požadavky zadání v celém rozsahu, jeho závěrečnou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A

eVSKP id 48186