DOSTÁLOVÁ, S. Izolace a purifikace nukleových kyselin pomocí magnetizovatelných mikro- a nanočástic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kizek, René

Studentka Simona Dostálová se věnovala izolaci a purifikaci nukleových kyselin pomocí magnetizovatelných částic. Ve své bakalářské práci optimalizovala podmínky magnetické separace specifických PCR produktů, jejichž výtěžek stanovovala pomocí elektrochemických metod, konkrétně square-wave voltametrie. Při zpracování zadaného tématu byla studentka velmi iniciativní a pečlivá, a to jak při práci s vědeckou literaturou, tak při samotné experimentální práci. Výsledky získané v této práci byly prezentovány na tuzemských konferencích.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Adam, Vojtěch

Bakalářská práce se zabývá magnetizovatelnými mikro- a nanočásticemi a jejich využitím právě v oblasti izolace a purifikace nukleových kyselin. V práci jsou shrnuty obecné podmínky této izolace a jsou zde uvedeny metody detekce nukleových kyselin se zaměřením na elektrochemické metody. Je prezentován vhodný postup pro izolaci a purifikaci nukleových kyselin využívající magnetizovatelné částice a detekci pomocí square-wave voltametrie. Práce je napsána velice pečlivě a čtivě. Studentka prokázala, že dané problematice porozuměla a musela při jejím studiu zpracovat velké množství cizojazyčné literatury, což hodnotím velmi kladně. Kvalita předložené bakalářské práce vysoce převyšuje standard. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocením známkou A.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 51756