ŽVÁTORA, J. Měření izolačních a dielektrických vlastností vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Špinka, Jiří

Bakalářská práce byla zaměřena na problematiku vody a jejích vlastností. Řešitel navrhl, nakreslil výrobní výkresy, zajistil materiál a nechal v dílně UETE FEKT VUT Brno vyrobit elektrodový systém, pro měření frekvenční závislosti permitivity a tg d pomocí přístroje Agilent 484 A. Proměřil různé vzorky vody a měření vyhodnotil. Svým obsahem a zaměřením je předkládaná práce náročná a zadání je splněno. Student během řešení bakalářské práce pracoval velice aktivně, řešení průběžně konzultoval s vedoucím práce, na konzultace byl připraven. Práce byla dokončena v dostatečném předstihu a její definitivní obsah dostatečně a včas konzultován. Práce po formální stránce splňuje požadavky na bakalářskou práci. Pan Žvátora pracoval s literaturou zcela samostatně, využíval vhodné prameny ve kterých se orientoval s přehledem a výborně je využil ve své práci. Student prokázal schopnosti samostatné práce, pracoval samostatně, předložená práce má vysokou úroveň. Navrhuji hodnocení bakalářské práce podle klasifikační stupnice .... 92 A .

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Starý, Jiří

Student rozdělil práci do 8 kapitol Po krátkém úvodu se v teoretickém rozboru poměrně podrobně zabýval problematikou vody, rozdělením vod, chemickými a fyzikálními vlastnostmi vody, vodíkovými můstky i dielektrickými vlastnostmi vody. Velkou pozornost student věnoval praktické části, kde prokázal i poměrně vysokou odbornou zdatnost návrhem měřícího systému v Solid Worksu, jeho oživením i připojením elektrod ke konektorům a zatěsněním celého přípravku. Student teoreticky, při přípravě experimentů i během vlastních měřeních prokázal, že se v zadané problematice poměrně dobře orientuje. Bakalářská práce je psána odpovídající odbornou terminologií. V práci se vyskytují gramatické chyby i překlepy, např.: str. 14 ….rychlím,… pomalím Grafická úroveň práce je na velmi dobré úrovni. Technické výkresy navrženého elektrodového systému názorně doplňují rozebíranou problematiku. Student zpracoval bakalářskou práci přehledně a výstižně. Rozsah literatury je přiměřený pro bakalářskou práci. V práci jsou uvedeny odkazy na původní zdroj informace. K práci mám nám následující připomínky: - v prohlášení a poděkování student uvádí semestrální projekt - v kapitole 8.3. chybí diskuse dosažených výsledků. Celkově lze hodnotit práci jako obsahově přínosnou, původní a inspirativní pro zvyšování úrovně poznání v této oblasti. Lze konstatovat, že předložená práce splňuje zadání v plném rozsahu.

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 57445