HLAVICA, M. Analýza audio kodeků užívaných při IP telefonii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Škorpil, Vladislav

Diplomová práce Bc. Michala Hlavici splňuje zadání. Velkou část práce zaujímá teoretický rozbor, což bylo v zadání předpokládáno, přiměřená je i praktická část práce s vlastním přínosem diplomanta. Za nedostatek považuje skromné odvolávky na reference, i když předpokládám, že v použité literatuře jsou všechny zdroje uvedeny. Zvláště tento nedostatek vytýkám u matematických vztahů (např. kap. 4.2, 6.1 i jinde). Aktivita během zpracování byla kvalitní, diplomant pracoval samostatně, ale s vedoucím konzultoval mezivýsledky, aktivně hledal a nacházel možnosti konzultací i jinde. Laboratorní práci bude možno využít ve výuce. Formální zpracování práce je průměrné, pravopisné a gramatické chyby i překlepy jsou minimální, rovnice často nesplňují formální požadavky na vzhled (např. rovnice pro A-law charakteristiky na str.18), obrázky mají malé rozlišení a leckdy jsou špatně rozvržené (např. na str.40 obr.8.3., 8.4., 8.5). Práce odpovídá požadavkům a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Szőcs, Juraj

Student se zabývá analýzou audio kodeků využívaných pri VoIP. Práce je rozdělena do teoretického úvodu, kde student popisuje jednotlivý audio kodeky doporučení ITU-T a využívaných signalizačních protokolů. Praktická část se deli na dvě části, kde první část obsahuje měření zpoždění, ztrátovosti, šířky pásma, jitter a věrnost reprodukce zvuku. Součástí druhé části je vytvořená laboratorní úloha, kde student vytvořil dvě verze pro studenty a pro učitele. V práci se vyskytují občas překlepy, ne všechny odstavce mají stejné zarovnaní, celkově sazba samotné práce by mohla být na vyšší úrovní. Cíle práce byly zcela splněny, taktéž oceňuji vytvoření kvalitní laboratorní úlohy pro výuku. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím B/87.

Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 54837