VAŇKOVÁ, T. Porovnávací studie diskrétních PSD regulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Pivoňka, Petr

Zadání bakalářské práce T. Vaňkové bylo po odborné i časové stránce poměrně náročné. Studentka prokázal při práci na bakalářském projektu svou výbornou úroveň odborných znalostí. S prací na projektu začala včas. Velmi rychle se seznámila s problematikou použití regulátorů při řízení procesů a soustředila se na hledání vhodných variant řešení. Práci věnovala značný čas a pracovala s velmi dobrou účinností. Lze ocenit její značnou svědomitost a píli při práci na projektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Dvořáček, Martin

Bakalářská práce studentky Vaňkové se zabývá ověřením a porovnáním základních struktur diskrétních PID regulátorů včetně porovnání s adaptivním regulátorem firmy B&R. Ověřování a porovnání bylo provedeno za pomocí simulací i s využitím fyzikálních modelů. Získané výsledky jsou správně prezentovány i diskutovány. Příloha B navíc, vhodně pomocí tabulek, shromažďuje dosažené výsledky dílčích regulátoru. Při řešení zadané práce studentka postupovala správně a nedopustila se žádné chyby. Drobný nedostatek vidím pouze v tom, že není jasně uvedeno s jakou vzorkovací periodou pracuje použitý adaptivní regulátorů. Po časové i odborné stránce jde o práci poměrně náročnou. Kromě prostředí MATLAB/Simulink studentka zvládla práci s HW, vývojovým SW i programováním řídicího PLC firmy B&R. Studentka prokázala vysokou úroveň odborných znalostí, zadaní bakalářské práce bylo splněno a její zpracování je na vysoké úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 21358