SVETLÍK, M. Dynamický model synchronního stroje s využitím magnetických ekvivalentních obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Ondrůšek, Čestmír

Student pracoval celou dobu velmi samostatně a odevzdal výjimečnou diplomovou práci. Při zpracování musel nastudovat nové poznatky, které nejsou obsahem standardní výuky. Při zpracování projevil velkou iniciativu a oceňuji originální přístup při řešení problematiky elektrických strojů s využitím magnetických náhradních obvodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Formální zpracování práce B 17/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Huzlík, Rostislav

Student se v rámci své práce zabýval modelováním synchronního generátoru pomocí metody náhradních magnetických ekvivalentních obvodů. Nejprve se student věnoval magnetickým ekvivalentním obvodům, poté daný elektrických stroj vytvořil magnetický obvod a to jak základní, tak i za použití Carterova činitele. Oba modely poté porovnal s programem FEMM. Dále student vytvořil dynamickou simulaci a to jak s tak i bez se započtení reakce kotvy. Po odborné stránce student vytvořil velice kvalitní práci s některými velice originálními postupy. Po formální stránce nemám k práci výhrady. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 49/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
99

Otázky

eVSKP id 35706