MATYS, L. Prediktivní regulátory s principy umělé inteligence v prostředí MATLAB - B&R [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Pivoňka, Petr

Zadání diplomové práce Bc. Matyse bylo po odborné i časové stránce poměrně náročné. Diplomant prokázal při práci na diplomovém projektu svou výbornou úroveň odborných znalostí. S prací na projektu začal včas. Velmi rychle se seznámil s problematikou použití adaptivních regulátorů při řízení procesů a soustředil se na hledání vhodných variant řešení. Práci věnoval značný čas a pracoval s velmi dobrou účinností. Lze ocenit jeho značnou svědomitost a píli při práci na projektu. Pracoval do značné míry samostatně a konzultace se týkaly jen koncepčních otázek. Lze ocenit i jeho účast v soutěži Student EEICT 2008 v tématu, které se týkalo diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Mikšánek, Vojtěch

Diplomová práce Bc. Matyse se zabývá problematikou prediktivního řízení a různými způsoby identifikace. Jsou zde srovnány výsledky identifikace dosažené metodou nejmenších čtverců s metodami na bázi neuronových sítí: metodou Back Propagation a metodou Levenberg Marquardt. Dále jsou v prostředí MATLAB/Simulink implementovány algoritmy prediktivního řízení založené na analytickém i numerickém řešení optimalizace kriteriální funkce. Odstranění ustálené odchylky je úspěšně řešeno dvěma různými způsoby. Závěr práce srovnává prediktivní a PSD regulátor. Zadání diplomové práce bylo splněno a její zpcacování je na vysoké odborné úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

eVSKP id 12127