VOZÁR, D. Informační systém ambulantního lékaře Medicus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Petr

Intenzita řešení bakalářské práce byla nerovnoměrná a toto konkrétní zadání bylo aktuální v loňském roce. Student realizoval elektrokardiografické vyšetření v systému Biopac a hlavním cílem práce měl být návrh a grafické sdílení elektrokardiografických vyšetření v ambulantním systému Medicus. Navržená a předložená aplikace na sdílení těchto vyšetření v rámci ambulance je funkční, ale více méně nezávislá na IS Medicusu, takže chybí například rychlé vyhledání všech vyšetření u konkrétního pacienta. Aplikace umožňuje přihlášení jen oprávněného lékaře, v práci bych ale přivítal hlubší rozbor zabezpečení u sdílených zdravotnických dat. Celkově práci doporučuji k obhajobě stupněm D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání E 28/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
D
Body
62

Posudek oponenta

Dvořák, Miroslav

Přestože je práce do značné míry kompilací, postrádám odkazy na použitou literaturu. Pasáže opsané z různých zdrojů obsahují řadu chyb, např. "počítače mají paměť několik GHz". Některé kapitoly obsahují informace s kapitolou nesouvisející. Příkladem je popis laboratorního informačního řídicího systému LIRS v kapitole popisující datový standard MZČR nebo vysvětlování vzniku RTG záření v popisu modulu obrazové dokumentace IS Medicus. Vadí mi laické vyjadřování typu "obrázky konvertuje do elektrického formátu" nebo "když signál docílí do Biopacu". Konstatování, že "Biopac nedokáže naměřit RTG snímky" je u bakaláře elektrotechnického oboru málo akceptovatelné. Student realizoval podle zadání práce EKG měření a zobrazení naměřených signálů v IS Medicus, i když ovládání internetové aplikace není příliš přátelské. Zadání práce bylo s výhradami splněno, navrhuji hodnocení stupněm D.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
D
Body
63

Otázky

eVSKP id 40976