ŠPANIHEL, P. Zabezpečovací modul pro reklamní robot FEKT VUT v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Žalud, Luděk

Studentův úkol byl navrhnout modul, který bude použit na reklamním robotu FEKTBOT. Tento modul autorizované osobě povolí zapínat a vypínat projekty instalované na robotu, nastavovat intenzitu LED pásků, zapínat a vypínat počítače a monitory robotu a přistupovat k hlavnímu vypínači robotu. Student pracoval samostatně a konzultace využíval v rozumném rozsahu. Byl iniciativní a na konzultace chodil dobře připraven. Jeho úsilí bylo rovnoměrně rozloženo do celé doby práce na projektu. Na práci měl pouze dva semestry, protože v Semestrálním projektu 1 pracoval na řízení EL displeje. Před odevzdáním práce student nainstaloval modul na robot, odzkoušel ho, doladit drobnosti a předvedl mi jej. Mohu konstatovat plnou funkčnost deklarovanou v práci. Je nutné vyzdvihnout, že práce byla prezentována na soutěži EEICT 2012. Bakalář projevil inženýrské schopnosti a doporučuji práci k obhajobě. Navrhuji hodnocení A, 96 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Burian, František

Zadání pro bakaláře Pavola Španihela odpovídá standardním zvyklostem na ústavu automatizace a měřicí techniky co do rozsahu práce i vyžadovaných schopností studenta. Student na 41 stranách čistého textu podrobně popisuje vývoj a softwarové vybavení tří komponent jím navrženého systému - Přístupového modulu s procesorem ARM, spínacího modulu a LED modulů s procesory ATMega8. To ssebou neslo vývoj tří firmware, způsobu vzájemného dorozumívání mezi moduly a dvou desek s plošnými spoji. Zadání bylo splněno ve všech bodech. Z pohledu jeho návrhu se zdá být výsledná koncepce správná, bez funkčních opomenutí i chyb. Práce mi byla reálně předvedena za provozu v robotu Fektbot a byla plně funkční. Pouze z pohledu uživatelské přívětivosti byl časový interval nutný pro zadání hesla na klávesnici, kde se mění rozložení číselnice s každým pokusem o přístup příliš krátký. Do systému se mi podařilo připojit v časovém limitu v jednom z 10 pokusů. Po formální stránce patří práce k průměru. Práce by mohla být lépe strukturována, při čtení na sebe jednotlivé kapitoly nenavazují lineárně. Práce je psána ve slovenském jazyce, jazykovou stránku práce nejsem schopen posoudit. V práci se často vyskytují slangové výrazy (např. "hardvér"), které by se v práci tohoto druhu a významu vyskytovat neměly. Grafické výstupy práce jsou čisté, mohou sloužit jako výrobní dokumentace. Seznam použité literatury odkazuje zejména na internetové zdroje. Literatura je citována v rozumné kvantitě, potřebné ke správnému pochopení vlastní činností studenta. Práci lze hodnotit jako původní. Práce prokazuje inženýrské schopnosti diplomanta. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 51683