RUHÁS, S. Dálkově ovládaný kolový robot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Florián, Tomáš

Student pracoval samostatně a pravidelně se dostavoval na konzultace. Úsilí studenta bylo rovnoměrně rozloženo na celou dobu vypracovávání projektu. Chodil vždy připraven a byl iniciativní. Při vypracovávání projektu se nesetkal se zásadními obtížemi. Sestavený robot mi byl předveden a mohu konstatovat, že je plně funkční. Student projevil bakalářské schopnosti a navrhuji klasifikaci A, 95 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kříž, Vlastimil

Zadání práce lze klasifikovat jako spíše méně náročné. Zejména proto, že nebyl stanoven účel, k jakému má robot sloužit. Tomu odpovídá i celková koncepce robotu a víceméně volný výběr komponent. Celkový dojem z práce je takový, že student navěsil na robota snímače bez nějakého konkrétního smyslu a cíle. Nicméně je zřejmé, že student musel k jejímu zdárnému zvládnutí nastudovat množství manuálů vybraných komponent. Kvalitu práce bohužel snižuje velmi neformální styl, jakým je psaná. Také obsahuje větší množství gramatických chyb. (Což je pravděpodobně z velké části způsobeno tím, že autor nepsal práci ve svém rodném jazyce.) Práce je však logicky strukturována, kapitoly na sebe navazují a jejich rozsah odpovídá jejich důležitosti. Výtku bych měl ke kapitole 2.2.2, kde je popsán postup inicializace procesoru, jež ale nekoresponduje s diagramem na obrázku 3-1. (Zapnutí periferií a následné mapování vs. mapování a teprve následné zapnutí.) Dále rovnice 1 - 3 popisují výpočet úhlů natočení robotu kolem os, přičemž není jasná jejich orientace. Seznam symbolů a zkratek také neobsahuje všechny použité zkratky. Celkově je však třeba vyzdvihnout, že student dokázal od základu postavit, s výjimkou snímače vzdálenosti, plně funkčního robota. Práce svědčí o přehledu studenta v problematice a o jeho bakalářských schopnostech. Lze ji označit bezesporu za původní a zadání za splněné.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 51679