MARADA, V. Porovnání metod analýzy rizik závažných havárií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Tabas, Marek

Student naplnil zadání bakalářské práce, provedl literární rešerši v dané oblasti, vypracoval seznam metod pro analýzu rizik závažných havárií, zpracoval stručnou charakteristiku vybraných (v praxi nejčastěji používaných) metod a provedl rozdělení metod podle možného způsobu jejich využití v praxi. Při tvorbě charakteristik vybraných metod provedl student vyhodnocení aplikačních možností každé metody v oblasti analýzy rizik závažných havárií podle zákona č. 59/2006 Sb. V závěrečné části práce student jednotlivé metody porovnal a stanovil vhodnost jejich použití v různých částech analýzy rizik závažných havárií. Student pracoval samostatně a zpracování bakalářské práce odpovídá přístupu studenta k zadání bakalářské práce. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mukhametzianova, Leisan

Bakalářská práce Vojtěcha Marady se zabývá zpracováním seznamu a stručnou charakteristikou vybraných metod používaných v bezpečnostním inženýrství pro analýzu rizik závažných havárií, rozdělením těchto metod podle způsobu použití, jejich výstupů. Významným přínosem práce je stanovení vhodnosti použití jednotlivých metod. Tato práce splňuje požadavky na bakalářské práce a plně naplňuje cíle zadání. Postup a rozsah řešení je přiměřené zadání. Vlastní přínos a originalita této práce spočívá především ve zpracování přehledné tabulky, ve které jsou uvedeny klady a zápory každé popsané metody, možnost použití a omezení při použití metody pro analýzu rizik závažných havárií a jednoduchého diagramu, ve kterém jsou graficky znázorněny oblasti primárního a sekundárního použití jednotlivých metod v analýze rizik závažných havárií. Bakalářská práce graficky velmi názorně popisuje metody pro analýzu rizik závažných havárií. Autor správně interpretuje dosažené výsledky a vyvozuje z nich závěry. Celkově je práce logicky uspořádána a splňuje formální náležitosti kladené na klasifikační práci studenta FSI VUT v Brně. Je třeba vyzdvihnout důslednou práci s literaturou a korektní používání citací. Tuto práci doporučuji jí k obhajobě a hodnotím známkou výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 50537