JAŠEK, F. Návrh tepelného čerpadla voda-voda [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejčík, Jiří

Student pracoval po celou dobu samostatně s minimem konzultací, což se bohužel projevuje v obsahu práce, která má slušnou rešeršní a popisnou část avšak slabší část vlastního návrhu tepelného čerpadla. V té autor při návrhu používá výpočtový program a doporučené hodnoty přehřátí, podchlazení a tlakových ztrát v rozvodech, přičemž nikde neuvádí na co mají tyto parametry vliv, což je dle mého názoru škoda, neboť se jednalo o hlavní náplň práce. Tepelné čerpadlo pro potřeby rekuperace tepla z odpadních vod však lze na základě provedeného návrhu sestavit a cíle dané zadáním tak byly splněny. Práci tedy doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Formánek, Marian

-stupeň splnění zadání diplomové práce: zadání je splněno v požadovaném rozsahu. Práce obsahuje textovou a výkresovou část, ve výpočtové části postrádám, alespoň naznačení výpočtu návrhu jednotlivých komponent tepelného čerpadla, student uvádí pouze odkaz na výpočtový program; -originalita přístupu při zpracování tématu: téma je zpracováno standartním způsobem. Diplomant prokázal schopnost zpracovávat zadaná témata v potřebném rozsahu; -teoretické znalosti: teoretická i výpočtová část byla prokázána v potřebném rozsahu. -adekvátnost použitých metod: zpracování výpočtové, grafické i textové části s počítačovou podporou, teoretická část je zpracována v dostatečném rozsahu, -logická stavba práce: práce je přehledná, členěná v souladu s předepsanou osnovou; -technický návrh: technický návrh je proveden pouze v 1 variantě, ve výpočtové části jsou popsány výstupy z programu, diplomant by v práci mohl porovnat alespoň dvě varianty řešení. V práci je taktéž vyčíslena návratnost vložených investic; -výkresová část: obsahuje schéma zapojení, dispoziční uspořádání a okruh v diagramu použitého chladiva, dále práce obsahuje použité komponenty s popisem. V této části postrádám, alespoň naznačení algoritmu řízení tepelného čerpadla, -práce s literaturou včetně citací: je dostatečná, v textu jsou odkazy na použitou literaturu; -úprava práce (text, grafy, tabulky): dobrá grafická úroveň textové části i výkresové části; -stylistická úroveň: v textu se vyskytují pouze drobné překlepy, předložky na konci řádku apod.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 50572