PSOTA, B. Modelování teplotního prvku jako součásti elektronického systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Szendiuch, Ivan

Práce je zaměřena na aktuální oblast řešení problematiky modelování a simulace teplotně závislého prvku jako základního elementu termodynamického senzoru. Student pracoval vcelku samostatně a řešení problematiky věnoval potřebný čas. K řešení přistupoval aktivně a v případě potřeby se dostavoval dostatečně připraven na konzultace. Do dané problematiky pronikl v potřebné míře a prokázal nepochybně bakalářské schopnosti. V průběhu řešení projevil schopnost dobře pracovat s literaturou a dokázal operativně čerpat i z internetových pramenů. Použitá literatura je adekvátní zadání a odpovídá požadavkům na zpracování této bakalářské práce, i když by mohla být i obsáhlejší a doplněna o některé prameny ze základů modelování a simulace. Zvolený postup je logický a správný, a jak již bylo zmíněno i aktivita v průběhu řešení byla na dobré úrovni. Předložená bakalářská práce má logický sled a velmi slušnou grafickou úroveň. Celkově lze konstatovat, že student prokázal jisté schopnosti řešit samostatně zadané úkoly, což se slučuje s titulem bakalář. Souhrnně lze konstatovat, že do dané problematiky pronikl a zadání splnil.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Řezníček, Zdeněk

Úvodní část předložené práce ukazuje na dobrou přípravu na řešení zadané problematiky studiem správně zaměřené literatury a pochopení podstaty zadaného problému k řešení, ne vždy se však autorovi podařilo převzaté informace korektně interpretovat.(např. tvrzení, že v soustavě díky ustálenému teplotnímu toku nedochází k přenosu tepla (kap.2). I tak výsledky presentované v experimentální části práce ukazují na to, že student v zadaném rozsahu úkol splnil, i když jsou opět ne vždy předkládány technicky korektní a srozumitelnou formou. Grafická presentace simulovaných výsledků dává dostatečně názornou představu jak o podstatě řešeného problému, tak o přístupu autora k řešení. Nesporným přínosem práce je nalezení metodiky, jakou se dá v použitém programovém vybavení simulovat zpětné ovlivnění termodynamického systému aktivitou prvku odvozenou od jeho okamžité tepelné interakce s bezprostředním okolím. Literární odkazy ne vždy korespondují se seznamem a občasný výskyt písařských a jazykových chyb neprospívá jinak dobré grafické úpravě práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 17/20
Odborná úroveň práce C 38/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 10798