SEDLÁČEK, J. Algoritmy pro shlukování textových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Karásek, Jan

Diplomant vypracoval závěrečnou práci na téma, které vyžadovalo samostudium v oblasti dolování textových dat. Student prostudoval zadanou problematiku, sepsal rešerši z této oblasti, která se týkala metod resp. algoritmů používaných pro shlukování textových dat. Na základě prostudované teorie a rešerše student navrhnul a implementoval aplikaci, která je reálně použitelná pro shlukování textových dokumentů, což bylo hlavním cílem závěrečné práce. Výsledná implementace byla provedena v programovacím jazyce JAVA a otestována na studentem kompletně nově vytvořené validační množině. Student byl po celý rok vypracování práce velmi aktivní a komunikativní, pravidelně chodil na konzultace a přinášel vlastní nápady na řešení. K vypracovávanému tématu přistupoval student svědomitě a zodpovědně. Velice kladně hodnotím studentův přístup k praktické implementaci, kterou nenechával až na samotný závěr. Student prezentoval praktickou část implementace kontinuálně po celý rok! Po formální stránce bych vytknul nepříliš ostré černobíle obrázky v první polovině práce. Diplomant během řešení prokázal inženýrské schopnosti při zpracování samostatné práce. Zadání považuji za zcela splněné. Zkušební komisi navrhuji hodnocení práce stupněm "výborně/A" (90 bodů).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Využití literatury C 7/10
Formální zpracování práce C 15/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Burget, Radim

Práce je na vysoké odborné úrovni, kde autor prekrocil rámec svého zadání a dosáhl stanovených cílu. Pochválit lze kvalitní návrh aplikace kódu a student prokázal schopnost rešit komplexnejší problémy. Urcite lze pochválit dokumentaci celé aplikace, která musí být soucástí každé kvalitní aplikace. Vytknout lze nepríliš vhodnou a tedy i nepríliš prehlednou formu prezentace výsledku na konci práce. Samotná presnost je pro tuto práci klícová a je škoda, že ji lze nalézt až na priloženém CD. Nutno ovšem poznamenat, že s trochou úsilí lze tyto informace z práce obdržet. Práce by také mohla obsahovat komplexnejší srovnání soucasného stavu vedy a techniky. Z formálního pohledu je práce také na vysoké úrovni. Vytknout lze výjimecné preklepy a chybející ci prebývající interpunkcní tlacítka ci formulaci nekterých technicky nekorektních tvrzení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce C 7/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Splnění požadavků zadání A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 35533