BILÍK, M. Identifikace relevantních stop pneumatik na místě dopravní nehody na základě jejich fyzikálních vlastností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Doktorand Ing. et Ing. Bc. Martin Bilík vykazoval během studia výborné studijní i pracovní výsledky (viz dosažený průměr 1,17). Jako doktorand a následně jako zaměstnanec ÚSI se účastnil příprav akcí pořádaných ústavem (Crash Day, Noc vědců, …), významně se podílel a podílí na obnově a rozšiřování technického a přístrojového vybavení ÚSI, jeho pedagogická činnost je studenty v rámci pravidelného hodnocení hodnocena kladně (10 z 10 bodů), podílí se pravidelně na projektech a VaV činnosti ústavu, o čemž vypovídá i celkový počet publikací vč. zahraničních impaktovaných. V současné době je doktorand rovněž zapojen do projektů MOST a ROSTU, určených ke zkvalitnění výuky a studijního prostředí na ÚSI. Jeho dizertační práce rozhodně splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství, je velmi dobrým východiskem pro dalším výzkum, resp. vývoj a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Kovanda, Jan

Student prokázal tvůrčí schopnosti v daném oboru a disertační práce splňuje požadavky kladené na tento druh závěrečné práce a to ve vynikající kvalitě. Vyšel z dřívějších prací, které rozvinul do vlastních závěrů a vytvořil předpoklady pro jejich zavedení do současné znalecké praxe při respektování stavu techniky.

Navrhovaná známka

Otázky

Kledus, Robert

Práce prohlubuje poznatky o vlastnostech stop zanechaných pneumatikami vozidla při intenzivním brzdění a budou-li výsledky uplatněny při vývoji zařízení, které by mohlo vyřešit problém s jejich identifikací na vozovce, lze očekávat též další prohloubení poznatků o vlastnostech těchto stop z hlediska možností objasnění chování vozidla při různých jízdních situacích, což by významně přispělo k možnostem dalšího výzkumu v rámci oboru soudního inženýrství. Student prokázal tvůrčí schopnosti, vlastní práce splňuje požadavky na tento druh závěrečných prací a přináší důležité nové poznatky, které přispívají k rozvoji oboru.

Navrhovaná známka

Otázky

eVSKP id 112195