ODSTRČILÍK, J. Analýza barevných snímků sítnice se zaměřením na segmentaci cévního řečiště [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Jan, Jiří

Student se vyrovnal s poměrně náročným zadáním velmi dobře, po celou dobu - i v předchozím semestrálním projektu - pravidelně přicházel na týmové konzultace připraven a s konkrétními dotazy. Ideové náměty vedoucího průběžně realizoval a zčásti doplňoval svými nápady, takže výsledná práce má původní složky; metodologický popis s hodnocením výsledků byl přijat jako poster na mezinárodní konferenci EURASIP - BIOSIGNAL'08. Programovou realizaci nalezeného postupu student dotáhl do stadia inženýrského díla, tj. běžně použitelné aplikace s pohodlným a srozumitelným uživatelským rozhraním, které umožňuje jak rutinní práci lékaře či zdravotníka na základní uživatelské úrovni (a následně hodnocení klinické použitelnosti), tak i experimentální práci a změny parametrů při využití hlubších vrstev menu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Využití literatury A 10/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Jiřík, Radovan

Předložená práce je na velmi dobré úrovni. Zadaná problematika segmentace snímků sítnice byla důkladně prostudována, což naznačuje i poměrně dlouhý seznam literatury. Jednotlivé dílčí kroky segmentace byly řešeny vhodně zvolenými a poměrně komplexními metodami. Segmentačního algoritmus byl vzhledem k dostupným datům dostatečně vyhodnocen. Navržený program splňuje zadání po stránce dobrého uživatelského rozhraní i po stránce flexibility umožňující zadání parametrů použitých algoritmů. K práci mám jen jednu faktickou připomínku: tvrzení na straně 30, že parametr "sigma" Gaussovy křivky představuje šířku v polovině její maximální výšky není správně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 49/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
99

Otázky

eVSKP id 12216