MÁSILKO, J. Zvyšování odolnosti MDF kompozitů proti působení vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Šoukal, František

Diplomant Jiří Másilko prokázal při vypracování diplomové práce značnou samostatnost a to zejména po stránce experimentální, kdy například sám navrhoval konstrukční inovace twin-roll mixeru a extruderu a následně tyto konstrukční zásahy sám prováděl. Ke zpracování a vyhodnocení experimentálně získaných výsledků přistupoval zodpovědně a samostatně. Jeho diplomovou práci hodnotím výborně (A) a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zmrzlý, Martin

Student prokázal značné schopnosti systematické práce na perspektivním úkolu. Největší výhradu mám k jazykové úrovni teoretické části, jejíž některé úseky byly vytvořeny patrně automatickým překladačem. I v jiných částech lze nalézt velké množství překlepů a formulací, které neodpovídají současnému pravopisu. S ohledem na zadání poněkud postrádám zmínku o nasákavosti a roztažnosti MDF kompozitů při vlhkém uložení. Je třeba ocenit hlubokou a logicky správnou diskusi výsledků, jakož i šíři spektra využitých experimentálních metod. Místy pokulhává grafická úroveň některých obrázků (rozmazanost, osy grafů) ale celkově je experimentální práce rozhodně zdařilá. V závěru postrádám závěrečné rezolutní formulace- co z práce vyplývá pro další výzkum, jaké mohou být praktické významy dosažených výsledků

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Logické členění práce A
Úroveň jazykového zpracování D
Závěry práce a jejich formulace B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Kvalita zpracování výsledků A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Využití literatury a její citace B
Splnění požadavků zadání B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 2541