MERTLÍK, T. Diagnostický expertní systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Karásek, Jan

Student Tomáš Mertlík vypracoval závěrečnou práci na téma "Diagnostický expertní systém". V první části je vypracována rešerše týkající se expertních systémů a i neznalý čtenář se v problematice rychle zorientuje. Na základě teoretických znalostí student navrhnul a implementoval diagnostický expertní systém, který je obecný a může řešit libovolný problém definovaný uživatelem. Systém je otestován na diagnostice nefunkčního počítače. Práce je zpracována na poměrně vysoké úrovni. Během vypracování práce byl student velmi aktivní, projevil zájem o problematiku a samostatnost. Student si počínal svědomitě a pravidelně se účastnil konzultací. Zkušební komisi navrhují hodnocení "výborně/A".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Nagy, Ľuboš

Student Tomáš Mertlík se ve své práci zabýval problematikou návrhu obecného diagnostického expertního systému. Předložená práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly (teoretickou a praktickou) a má 53 stran čistopisu. Teoretická část stručně a přehledně mapuje potřebnou problematiku expertních systémů pro zvládnutí praktické části bakalářské práce. Praktická část (cca 35 stran) je už věnována vlastnímu návrhu expertního systému. K práci mám několik formálních připomínek, z větší časti k studentově práci s literaturou, seznam literatury obsahuje 24 zdrojů, v práci student necituje zdroje: [1], [16] a [17], nesprávná citace literatury (např. str. 11), používaní nerecenzovaných pramenů (wikipedie). Pro větší přehlednost by měli být zdrojové kódy uvedeny v příloze, kam by bylo odkazováno pro detailnější informace. Str. 29, obr. 1.1 překlep v „pocitatc“. Předložená práce má jinak velmi dobrou úroveň zpracování, práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A/90.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 35524