VALENTOVÁ, H. Analýza rychlosti cyklistů ve věkové kategorii 10 až 15 let [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Práce svým obsahem i rozsahem splňuje zadání a její závěry jsou přínosem pro soudně inženýrskou praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Základní cíl práce byl splněn. Byla provedeno a zpracováno 370 měření rychlosti a rovněž rozsáhlý soubor měření brzdného zpomalení.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část obsahuje rozsáhlé pojednání o historii vývoje jízdních kol, o platné legislativě , upravující použití jíszdních kol na pozemníck komunikacích o konstrukci jízdních kol se zaměřením na kola pro danou věkovou skupinu a také o fyzikálních zákonitostech souvisejících s jízdou jízdního kola.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Praktická část zahrnovala rozsáhlá měření rychlosti a zrychlení včetně zpracování a vyhodnocení. Vytknout lze snad pouze ne zcela vhodnou metodiku měření zpomalení.
Odborná úroveň diplomové práce A Práce ja na slušné odborné úrovni, užitá terminologie je vhodná.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledky práce jsou rozhodně přínosem pro soudně inženýrskou praxi.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce vykazuje velmi dobrou úroveň práce s literaturou, citace i seznam literatury jsou v souladu s požadavky na diplpomovou práci..
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Formálnímu uspořádání by snad bylo možné vtknout členění teoretické části na větší mnosžství hlavních kapitol, ale celkově je práce přehledná a po formální stránce splňuje požadavky na tento typ VŠKP.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Semela, Marek

Práce je přínosná pro soudně inženýrskou analýzu silničních nehod, neboť shromažďuje poznatky a přehledně analyzuje jednotlivé věkové kategorie mladých cyklistů z hlediska obvyklých parametrů pohybu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Odborná jazyková úroveň B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Úplnost vypracování A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 49093