VOLF, P. Návrh marketingové koncepce vybrané realitní kanceláře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Jde o zdařilou diplomovou práci, v níž autor prokázal schopnost získat a utřídit širokou škálu teoretických poznatků a promítnou je do praktické roviny. Návrhy jsou důsledně navázané na zjištěné silné a slabé stránky firmy, její příležitosti a nedostatky, pro větší účinek by měly být podrobněji rozpracované o finanční, organizační či časové aspekty jejich realizace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Cíle práce jsou formulovány v poměrně obecné rovině, navíc, v různých částech práce různými slovy (včetně formulace, která směřuje k "optimalizaci" činnosti analyzované realitní kanceláře: "návrh řešení situace a její optimalizace". Toto ovšem v konečné fázi návrhů obsaženo není.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretické pasáže jsou dobře zpracované, autor vychází z řady zdrojů a vybírá relevantní poznatky. Úrovni práce by prospělo, kdyby tato různá pojetí také kriticky zhodnotil.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce C Analýza je zpracovaná pomocí standardních metod, v jejím provedení jsou jen drobné nesrovnalosti (např. nedůsledná a mnohdy "plochá" analýza 5 faktorů oborového prostředí).
Přínos pro praktické i teoretické využití B Kladně hodnotím šíři návrhů a jejich důslednou provázanost na výsledky analýz. Pro větší využití v praxi by bylo vhodné návrhy logicky uspořádat také podle jejich náročnosti na realizaci a zejména promítnout do nich očekávané finanční, časová a organizační omezení/bariéry + způsoby jejich překonání.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Bez připomínek.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Formální uspořádání je v souladu s obsahem, nemám vážnější výhrady.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Salaj, Tomáš

Diplomová práce je zpracována na zajímavé a na aktuální téma. Cíl práce se podařilo beze zbytku naplnit. Práce má jasný praktický přínos aplikovatelný v praxi. Formální a stylistická úroveň diplomové práce je velmi dobrá. Práce je vhodně dokumentována použitými tabulkamni a grafy. Kladně hodnotím především autorovu originalitu při návrhu některých řešení. Diplomová práce splňuje stanovené požadavky a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 49060