ZÁTURA, M. Digitální zpracování signálu z tlakových senzorů prostřednictvím CPLD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kováč, Michal

Študent spracoval vo svojej práci problematiku spracovania signálu z tlakového senzoru v obvode FPGA na meranie nadmorskej výšky. Práca sa skladala z návrhu analógového modulu tlakového senzoru s A/D prevodníkom a číslicovej časti vo vývojovej doske FPGA. Študent preukázal svoje odborné znalosti pri komplexnom návrhu celého systému, rovnako aj znalosti jazyka VHDL, v ktorom popísal rozsiahlu konštrukciu pre číslicovú časť v FPGA. Navrhnutú číslicovú časť sa mu podarilo odsimulovať a úspešne implementovať do FPGA. Modul so senzorom a jeho prepojenie s vývojovou doskou zatiaľ ale nebolo realizované a bude prezentované na obhajobe. Na základe toho bude upravené hodnotenie splnenia zadania. K formálnej stránke mám menšie výhrady. Práca obsahuje väčšie množstvo preklepov, vyskytujú sa v nej hovorové slová. Niektoré preklady z angličtiny sú doslovné. Chýbajú medzery medzi hodnotami a jednotkami. Inak je práca spracovaná na pomerne kvalitnej úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Fedra, Zbyněk

Předložená práce je zvláště v úvodních kapitolách přehledná a detailně zpracována. Bohužel se zde objevují obrázky s anglickým popisem v jednotlivých blocích, který působí převzatým dojmem. Občas se objevují mírně neobvyklé formulace (např. "rychlé zpoždění"), ale celková formální úroveň práce je velmi dobrá. Hlavní nevýhodou je absence výsledků získaných z finální realizace a celkové ověření funkčnosti. Teoreticky vypočtení přesnost 1m se mi jeví jako velmi optimistický výsledek. Pokud student předvede funkční výrobek, přimlouvám se za o stupeň lepší hodnocení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 14/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 14657