BULÍČEK, P. Inovační metody provádění biologické ochrany letišť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kujal, Tomáš

Přesto, že se diplomant s problematikou biologické ochrany letišť během svého studia setkal jen velmi okrajově, dokázal se velmi dobře zorientovat v dané oblasti a vypracoval práci, která je na velmi dobré úrovni. Po obsahové stránce splila práce všechny body zadání a z mého pohledu jí není co vytknout. Diplomant pracoval velmi iniciativně a dokázal zanalyzovat velké množství zdrojů. Řadu praktických informací a podnětů získal i od pracovníků biologické ochrany letišť jak v ČR, tak i na letišti Frankfurt. Práce je logicky strukturována, po formální a grafické stránce je na velmi vysoké úrovni. V přílohách je množství ilustrativních fotografií, které vhodně doplňují textovou část práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Motyková, Veronika

Diplomant se v práci věnoval analýze prostředků biologické ochrany letišť a stanovení nových prostředků a postupů vhodných pro ochranu letišť. Práce je uspořádána logicky krok po kroku, ale některým bodům mohl diplomant věnovat více pozornosti. Bohužel se práce neobešla bez pravopisných chyb a překlepů. Dále práce neobsahuje zdroje uvedených fotografií a u některých popisů fotografií došlo k jejich posunu. Ovšem z globálního hlediska je práce graficky a stylisticky na velmi dobré úrovni. Z práce je patrno, že diplomant přistupoval k problému cíleně a s rozvahou, což se velmi dobře odrazilo na celkovém dojmu. Detailní popis používaných i nově zavedených metod dokazuje skutečný zájem a snahu o předmětné téma.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 29536