ZATLOUKAL, M. Implementace ZigBee zařízení v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Prokopec, Jan

Předložená práce je věnována moderní oblasti komunikace mezi vozidlem a infrastrukturou. Práce byla zadána firmou Škoda auto a.s., která specifikovala požadavky na zařízení a použité hardwarové řešení. Výsledkem je návrh a realizace zařízení pro příjem dopravních zařízení pomocá technologie ZigBee. Popis Car2X komunikace je dostatečným úvodem do problematiky, praktická část práce je popsána dostatečně a srozumitelně. Při realizaci student narazil na několik problémů, které se mu podařilo vyřešit. Zadání práce bylo splněno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
81

Posudek oponenta

Maršálek, Roman

Zadání práce je možno považovat za splněné. Autor provedl rozbor dané problematiky a navrhl zapojení s mikrokontrolérem a chipem Xbee. Funkčnost zapojení ověřil reálným měřením. V práci se vyskytuje pouze malé množství překlepů. Schema zapojení na obr. 16 i v příloze je však nečitelné. Stejně tak některé přílohy. Z popisu práce také není jasné, jakým způsobem autor vyhodnocoval bezchybný příjem signálu Zigbee. Jaký vysílač/přijímač byl použit? Není také jasné zda byla ověřena komunikace po Ethernetu, nicméně to nebylo zadáním požadováno. Zajímavé by také bylo vyhodnotit vliv rychlosti vozidla na příjem signálu, nicméně to by bylo již zřejmě nad rámec zadání práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 13/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
76

Otázky

eVSKP id 14656