WOLANSKÝ, D. Formáty obrazových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Jiřík, Radovan

Student prostudoval formáty ukládání obrazových dat a detailně se seznámil s poměrně obsáhlou problematiku formátu obrazů typu GIF. Vytvořil demonstrační výukový program pro názorné zobrazení struktury obrazového souboru GIF. Nad rámec zadání doplnil program o možnosti manuální modifikace bloků souboru a navrhnul zadání laboratorních úloh pro účely výuky. Práce je na velmi dobré úrovni. Byla prezentována na soutěži EEICT.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Bartoš, Michal

Student se seznámil s metodami komprese pro potřeby práce s obrazovými soubory typu gif a s vnitřní strukturou tohoto souboru. Těchto poznatků je použito k vytvoření funkčního programu s grafickým rozhraním pro zobrazení detailní struktury těchto souborů. Grafické rozhraní je přehledné a snadno pochopitelné, což aplikace pro výukové účely musí splňovat. Program dokonce umožňuje změnu obsahu souboru a další operace. To je nad rámec zadání. Technická zpráva je přehledná a vhodně členěná, s malým počtem gramatických chyb. Přesto obsahuje některé závažné nedostatky. Především zjevně přejaté obrázky (např. Obr. 1.6) či využité rovnice (2.1, 2.2) postrádají odkaz na zdroj. Dalšími nedostatky jsou nestandardně umístěné obrázky v příloze, chybějící zkratka v seznamu či zvláštní terminologie (barvová paleta, raději paleta barev). Celková úroveň práce je chvályhodná, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 14653