ZATLOUKAL, O. Termodynamický cyklus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Macháček, Jan

Diplomant dostal ve své práci za úkol provést studii termodynamických cyklů zejména pak cyklu sestávajícího ze dvou izotermických a dvou izochorických dějů. Na základě teoretických poznatků pak měl student za úkol navrhnout a sestrojit v programovém prostředí Matlab matematický model a spustitelnou aplikaci uvedeného oběhu. Toto zadání bylo bezezbytku splněno. Nad rámec zadání se student zabýval i možnostmi aplikaci publikovat na internetu a možnostmi šíření aplikace nezávisle na programovém prostředí Matlab. Přístup studenta k řešení práce byl výborný s podstatným vlastním přínosem a iniciativou. Seznam literatury hovoří o dostatečné rešerši informací o dané problematice. Formální zpracování práce je na dobré úrovni a až na výjimky splňuje požadavky kladené na technický text. S ohledem na uvedená dílčí hodnocení doporučuji bakalářskou práci k ústní obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Procházka, Zdeněk

Bakalářská práce se zabývá studiem termodynamického cyklu, zejména však jeho matematickým modelem, který je vytvořen v programovacím prostředí Matlab. Práce je velmi logicky rozdělena do jednotlivých tématických částí, které jsou bohužel někdy po obsahové stránce poměrně strohé. Viz kapitola termodynamické děje. Dále postrádám v kapitole 4. podrobný vývojový diagram popisující posloupnost matematických výpočtů, které jsou použity v programu. Až na uvedené nedostatky jde o velmi kvalitní práci, kterou doporučuji k ústní obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Splnění požadavků zadání B 17/20
Formální zpracování práce A 10/10
Odborná úroveň práce B 42/50
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 22361