HALUZA, M. Klasická versus inteligentní elektroinstalace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Macháček, Jan

a) Splnění zadání Úkolem předkládané diplomové práce bylo dle zadání firmy Elko ep s. r. o. vytvořit čtveřici variant projektů systémové elektroinstalace pro zadaný typový dům včetně ekonomického zhodnocení jednotlivých variant. Tento úkol zadání byl bezezbytku splněn. Při řešení práce narazil diplomant na problematiku objektivního hodnocení efektivnosti elektroinstalací, což je v souvislosti se stále rozšiřujícími se sofistikovanými systémy elektroinstalací velice aktuální a neřešené téma. Diplomant se touto problematikou nad rámec zadání zabýval a naznačil její řešení. b) Aktivita během řešení a zpracování práce Diplomant byl během řešení velice aktivní, problematiku konzultoval jak s vedoucím práce, tak s pracovníky firmy Elko ep. Při konzultacích sám navrhoval možnosti řešení práce atd. c) Formální zpracování práce¨ Práce splňuje veškeré formální požadavky na technický text. Práci nelze až na drobnosti ve formátování, stylizaci textu a kvalitě obrázků po formální stránce nic vytknout. d) Využití literatury Diplomant pracoval s literaturou v dostatečné míře. Jelikož popisovaná systémová elektroinstalace je firemního typu a obecná literatura se jí nezabývá, se diplomant v některých částech textu omezil jen na práci s manuály firmy Elko ep, které doslovně cituje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Brázdil, Vlastimil

1) Splnění požadavků zadání Všechny požadavky zadání byly splněny. 2) Odborná úroveň práce Po odborné stránce je práce na vysoké úrovni. Jediná malá výtka směřuje až k příliš časté doslovné citaci ze zdrojů, které jsou ovšem bezchybně uvedeny. 3) Interpretace výsledků a jejich diskuze Výsledky jsou interpretovány velmi přehledně a názorně. I přes značnou subjektivitu některých vstupních veličin je díky vhodně zvolenému postupu dosaženo značné vypovídací hodnoty. 4) Formální zpracování práce Celá práce je zpracována velmi dobře. Vše je přehledně rozčleněno, tabulky a ilustrace pomáhají k velmi snadné orientaci. Celá práce dobře poslouží každému, kdo se bude chtít seznámit s problematikou "inteligentních intalací", jejich praktického použití i se systémem iNELS.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 17/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 30601