KOJAN, M. Výběr vhodného prahovacího algoritmu pro detektor srdečních buněk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Rychtárik, Milan

Cílem práce studenta bylo srovnat různé typy prahovacích algoritmů v prostředí Matlab a vybrané typy posléze implementovat do poskytnutého detektoru kontrakcí srdečních buněk založeného na platformě LabView. Student pravidelně konzultoval a snažil se důsledně plnit pokyny svého vedoucího, přesto jsem nucen práci vytknout některé nedostatky. Zatímco k první části práce realizované v Matlabu nemám výhrad, ve druhé části popisující realizaci algoritmů v LabView bych uvítal větší rozbor použitých přístupů a dosažených výsledků. Za chybu také považuji, že se student alespoň nepokusil, i přes jisté obtíže, o implementaci vybraných prahovacích metod přímo do dodaného detektoru a využívá je pouze externě pro prahování statického obrazu. Naopak úpravy detektoru realizované studentem nad rámec zadání (např. analýza křivky kontrakce) jsou v práci zmíněny zbytečně skromně. Po formální stránce nemám k práci výhrady. Přes uvedené výtky považuji zadání za splněné a práci navrhuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury D 6/10
Splnění zadání B 40/50
Navrhovaná známka
B
Body
83

Posudek oponenta

Provazník, Ivo

Student Martin Kojan se věnoval praktické problematice vývoje prahovacího algoritmu pro detektor hran v mikroskopických obrazech buněk. Podle zadání se zaměřil na různé metody, které realizoval v prostředí Matlab. Částečně subjektivně a částečně na základě porovnání provedl výběr vhodné metody. V souladu se zadáním se důkladně věnoval zhodnocení výpočetní náročnosti algoritmů a čáatečně jejich efektivitě. Text má logické členění a je psán srozumitelným jazykem. Oceňuji prodrobný popis programového řešení a obrazovou dokumentaci. I když to nebylo v zadání explicitně požadováno, uvítal bych implementaci vybraného algoritmu do připraveného softwarového detektoru a ověření na reálných obrazech v reálném čase v prostředí LabView. Student však splnil zadání v plném rozsahu a dosáhl vytčených cílů. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 30666