KŮTA, A. Vlastnosti stěračového motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Janda, Marcel

Student se samostatně seznámil s problematikou výpočtu modelu magnetických polí v programu FEMM. Pomocí tohoto programu zhodnotil rozdíly ve výpočtech při různé orientaci magnetizace pernamentních magnetů. Student prostudoval velké množství dostupně literatury a provedl měření na konkrétním elektrickém stroji. V rámci možností vyhodnotil výsledky výpočtu a měření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Skalka, Miroslav

V práci je bohatě popsána metodika řešení elektromagnetických polí včetně popisu programového prostředí FEMM, avšak samotná konstrukce a vlastnosti stěračových motorků jsou zde zmíněny pouze okrajově. Autor v práci provedl srovnání dvou simulací pro případ odlišného typu magnetizace použitých permanentních magnetů, avšak chybí zde vlastní srovnání vypočtených a naměřených veličin. Nicméně, autor předvedl, že dokáže plně využít možnosti poskytované programem FEMM a tím vytvořil rozsáhlou práci popisující převážně aplikaci MKP na danou problematiku. V práci se nevyskytují nedostatky technického charakteru. Samotná práce je velmi pečlivě zpracována, pouze bych doporučil zvětšení některých obrázků, například MESHe stěračového motorku, neboť zde není patrná jak velikost (hustota) tak i tvar použitých elementů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 14/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 15761